«Политическойцензурынет». У Кремлі погрожують заблокувати YouTube

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.12.2017 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28168

«Роскомнагляд» погрожує обмежити доступ до відеохостнгу YouTube в Росії, якщо адміністрація сервісу не видалить акаунт «Відкритої Росії» протягом доби, йдеться в повідомленні на сайті руху, заснованого Міхаілом Ходорковським.

У листі «Роскомнагляд» посилається на розпорядження Генеральної прокуратури Росії про блокування ресурсів, що містять «інформацію, поширювану з порушенням закону».

13 грудня на цих же підставах «Роскомнагляд» зажадав протягом доби заблокувати аккаунт «Відкритої Росії» у Twitter.

У відповідь «Відкрита Росія» заявила, що в акаунті проекту не поширюється ніякої інформації з порушенням закону, і назвала дії Генпрокуратури і «Роскомнагляду» «тиском на свободу слова».

11 грудня «Роскомнагляд» на вимогу Генеральної прокуратури вніс сайт «Відкритої Росії» в реєстр ресурсів, що містять заклики до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності й інформаційні матеріали іноземної або міжнародної неурядової організації, діяльність якої визнана небажаною на території Росії.

Після цього доступ до сайту був заблокований. Також заблоковані сайти проектів «Відкриті вибори», «Відкритий університет» і особистий сайт засновника руху, екс-голови ЮКОСу Міхаіла Ходорковського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.