“Настамнет”. Путін вперто спрямовує всіх домовлятися з маріонетками

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 14.12.2017 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28169

Президент Росії Владімір Путін вважає, що мінський процес є неефективним. На його думку, Київ має напряму розмовляти з сепаратистами Донбасу та напрацювати з ними угоду щодо вирішення конфлікту.

Президент Росії Владімір Путін вважає, що мінський процес з урегулювання збройного протистояння на Донбасі "неефективний першою чергою через неконструктивний підхід київської влади". Про це він заявив на щорічній прес-конференції у четвер, 14 грудня, у відповідь на запитання кореспондента з України про полонених на сході України росіян та арештованих у Росії.

На думку Путіна, Київ повинен безпосередньо контактувати із сепаратистами, які контролюють окремі райони Донецької та Луганської областей. "Ніде такі конфлікти не вирішуються виключно через посередників", - зазначив він.

Глава РФ вважає, що Київ та озброєні сепаратисти мають напряму досягти певної угоди щодо врегулювання конфлікту, зокрема щодо "особливого статусу Донбасу". У зволіканнях з обміном полонених президент Росії також звинуватив українську сторону.

"Их там нет"

З погляду очільника Кремля, якби сепаратисти Донбасу не вели збройну боротьбу, то українські "націоналістичні батальйони" влаштували б там різанину "гірше, ніж у Сребрениці". Президент РФ також навів одне з принципових положень кремлівської пропаганди щодо того, що Росія і Україна - це один народ.

На прес-конференції Путін учергове наголосив, що "російської армії на території Донбасу немає". Зазначимо, що це суперечить численним заявам офіційного Києва, журналістським розслідуванням та даним розвідок західних країн. Він зазначив, що Росія ніколи не заявляла, що на Донбасі "немає людей, які там вирішують певні питання у військовій сфері". Нагадаємо, що нещодавно Путін анонсував своє висування на вибори президента РФ у 2018 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.