У Кремлі вимагають, щоб Україна сплатила за газ, спожитий на окупованою РФ території Донбасу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.12.2017 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28189

“Газпром” домагається того, щоб Стокгольмський арбітраж у рамках тяжби російського газового монополіста з НАК “Нафтогаз України” не ухвалював жодного рішення за обсягами постачання газу на окуповані території.

Про це повідомив журналістам головний комерційний директор держхолдингу Юрій Вітренко.

"Газпром" каже, що не треба приймати ніякого рішення за обсягами газу, поставленого на окуповані території. Ми, в свою чергу, говоримо, що будь-які розрахунки - це ціна помножена на обсяг, не знаючи обсягів можна сказати, хто і кому що повинен ", - сказав він.

Вітренко додав, що зараз "Газпром" виставляє рахунки "Нафтогазу України" з сумами, які вимагає сплатити за поставку газу до окупованих районів Донбасу, однак Україна цих обсягів не контрактувала.

"Будь-які платежі "Газпром" може зарахувати як оплату за поставки до ОРДЛО - для нас це неприпустимо", - підсумував він.

За інформацією головного комерційного директора "Нафтогазу України", претензії "Газпрому" щодо поставок до окупованих районів Донбасу наразі становлять близько 1,3 млрд доларів.

Як відомо, "Нафтогаз" отримав рішення Стокгольмського арбітражу у провадженні проти російського "Газпрому" щодо контракту на поставку газу.

За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати".

Взаємні претензії "Газпрому" і "Нафтогазу" за контрактом купівлі-продажу газу становлять близько 45,7 млрд доларів та 17,9 млрд доларів (без відсотків – 36,7 млрд доларів та 14 млрд) відповідно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.