У МЗС Німеччини відреагували на вихід росіян з СЦКК на Донбасі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 20.12.2017 19:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28191

Вихід Росії зі складу Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню може нашкодити цивільному населенню Донбасу, вважають в Берліні.

Міністерство закордонних справ Німеччини висловило занепокоєння тим, що Росія виводить своїх представників зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК). Як зазначив речник міністерства Райнер Бройль (Rainer Breul) у середу, 20 грудня, рішення російської сторони може мати "вагомі наслідки для цивільного населення у районах конфлікту на Сході України". Бройль додав, що СЦКК грає важливу роль для забезпечення моніторингу порушень перемир’я, розмінування та відбудови критично важливої інфраструктури.

Як повідомлялося раніше, російські офіцери пояснили свій вихід з СЦКК тим, що українська сторона нібито створювала для них "психологічно напружене середовище". Українська сторона натомість заявила, що очікує загострення ситуації на Донбасі через рішення РФ. В самопроголошеному утворенні "ДНР" також заявили, що рішення Росії негативно вплине на рівень безпеки в зоні конфлікту.

У МЗС України рішення росіян вийти з СЦКК назвали провокацією та заявили, що воно підриває виконання Мінських угод і свідчить про бажання Москви "змусити Україну та міжнародних партнерів розпочати так званий "прямий діалог" з бойовиками незаконних збройних формувань".

До складу СЦКК, який було створено у вересні 2014-го року, входили представники збройних сил України та Росії - 75 офіцерів, які змінюються кожні три місяці. На початковому етапі в його склад входили також представники самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.