Росія відчутно збільшила воєнний потенціал Кримського угруповання

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 28.12.2017 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28217

В окупованому Криму за чотири роки анексії Російська Федерація значно наростила потенціал всіх трьох компонентів своєї армії — сухопутних військ, військово-морського флоту і військово-повітряних сил.

Про це заявив генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко, передає «Главред».

Також, за словами експерта, президент Росії Владімір Путін розглядає півострів як фортецю, як "непотоплюваний авіаносець, що знаходиться в південному підчерев’ї НАТО"

"Це стратегічний рівень оцінки, і тому за чотири роки анексії Криму у всіх трьох компонентах ЗС РФ (сухопутні війська, військово-морський флот і військово-повітряні сили) на території півострова потенціал значно зріс", – зазначив експерт.

За словами аналітика, там з’явилися "нові ракетні комплекси, зенітно-ракетні комплекси, ракетні комплекси "берег-корабель", літаки, вертольоти, нові підводні човни і т. д.".

"Нарощування всіх цих озброєнь говорить про те, що найближчим часом Путін йти з Криму не збирається, і необхідний сильний і тривалий тиск світової спільноти для принципової зміни ситуації", — додав генерал.

Як повідомлялося раніше, командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко під час його допиту як свідка у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді заявив, що Російська Федерація почала готуватися до анексії Криму ще в листопаді 2013 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.