МЗС України в котре попереджає громадян про небезпеку мандрів у РФ

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.01.2018 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28251

Міністерство закордонних справ України пояснює свій заклик не їздити до Росії тим, що в цій країні українські консули “дуже обмежені в можливостях допомоги”.

Українське зовнішньополітичне відомство закликає українців не планувати поїздки до низки "небезпечних "країн". Про це у понеділок, 15 січня, написав держсекретар міністерства закордонних справ Андрій Заєць в мікроблозі Twitter.

"Укотре просимо українців не їхати до небезпечних країн: Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі, Росії. Наші консули там дуже обмежені в можливостях допомогти, хоч і роблять неможливе", - зазначив представник дипломатичного відомства.

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект, за яким державним службовцям заборонять відвідувати Росію. Винятки передбачені для лікування або поховання близьких родичів.

Тим часом за даними на початок 2018 року, з часу запровадження безвізового режиму з Євросоюзом - 11 червня 2017 року - ним скористалися 355 тисяч українців, а загалом український кордон у європейському напрямку перетнули 10 мільйонів 600 тисяч громадян України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.