Лавров пояснив росіянам: не люблять на Заході «гібридних» агресорів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.01.2018 14:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28274

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров вважає, що рівень «русофобії» у західних країнах нині вищий, ніж був на піку холодної війни.

«Ця зарядженість на русофобію справді безпрецедентна. Такого не було під час Холодної війни. Там були якісь правила, обопільна пристойність. Зараз уся пристойність відкинута», – заявив Лавров в інтерв’ю, опублікованому російським виданням «Коммерсант» 21 січня.

Він також попередив, що в Росії є «червоні лінії», які інші країни не повинні перетинати. «Серйозні політики на Заході розуміють, що ці «червоні лінії» слід поважати, як це було під час Холодної війни», наголосив Лавров. Він також назвав західні санкції «абсурдними та безпідставними».

США, ЄС та інші західні країни наклали на Москву в 2014 році санкції через анексію Кримського регіону України та підтримку сепаратистів на Донбасі.

Росія заперечує, що підтримує збройне протистояння на Донбасі, попри переконливі докази того, що Москва забезпечує військову, економічну та політичну підтримку сепаратистів у війні, в якій із квітня 2014 року загинули понад 10 тисяч 300 людей.

Сполучені Штати також запровадили санкції проти Росії після того, як американські спецслужби дійшли висновку, що Москва втрутилася в президентські вибори 2016 року. Росія також заперечує таке втручання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.