У парламенті - більшовицьке скиглення по демократії. У регіонах - більшовицький терор проти інакодумців

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.05.2007 19:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2829

Час - найкращий суддя й експерт, який дозволяє чітко відрізнити блюзнірство від правди. Наш час наочно показує - більшовики сучасні від більшовиків початку минулого сторіччя нічим не відрізняються. Одним із цілої низки доказів цього є відкритий лист лідера БЮТ Юлії Тимошенко, текст якого ми подаємо без змін і коментарів.

Секретарю Ради національної безпеки і оборони ГАЙДУКУ В.А.

Генеральному прокурору України ПІСКУНУ С.М.

Міністру внутрішніх справ України ЦУШКУ В.П.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Політичні сили, які входять до антикризової коаліції, продовжують штучно нагнітати напругу в українському суспільстві. Поки що їм не вдалося загострити суспільно-політичну ситуацію та створити громадські конфлікти у Києві, хоча вони продовжують масово звозити до столиці України своїх прихильників з східних та південних областей держави.

Якщо у Києві ініціатори «народного незадоволення» намагаються імітувати дотримання законності, то в тих регіонах, де влада повністю належить представникам політичних сил коаліції, зокрема у Донецькій області, вони розпалюють істерію нетерпимості до представників опозиційних сил та Президента України. До активістів опозиції застосовується шантаж, залякування, хуліганські напади, а часом і протиправні дії з боку представників правоохоронних органів. На Донеччині стають системними прояви агресії до тих, хто наважується мати і висловити власну думку.

Наведу лише деякі останні факти протиправних дій, спрямованих проти опозиційних сил на Донеччині.

6 квітня, м. Краматорськ. Здійснено напад на агітаторів БЮТ, зруйновано агітаційний намет. Винних не знайдено.

6 квітня, м. Макіївка. Вдень, на очах у численних перехожих, підпалено агітаційний намет БЮТ. Винних не знайдено.

14 квітня, м. Макіївка. Десятеро невідомих здійснили напад на двох агітаторів БЮТ та, застосовуючи грубу фізичну силу, заволоділи наметом.

Жителі міста, які проходили повз намет, встали на захист агітаторів. Керована владою Макіївська преса навмисно дезінформувала мешканців міста щодо реальних подій — у «Вечірній Макіївці» після нападу бандитів на агітаційний намет було розміщено інформацію, що цей злочин, начебто, скоїли пенсіонери, хоча є багато свідків, які бачили молодиків які насправді вчинили ці протиправні, провокаційні дії. Винних у нападі не знайдено.

13 квітня, м. Єнакієве. Після появи на «малій батьківщині» прем'єра Януковича наметів БЮТ проти голови Єнакіївської міської організації партії ВО «Батьківщина» Віктора Кулішова порушено три кримінальних справи. Це нагадує часи Кучми, коли з політичних мотивів проти Кулішова також порушувалися аналогічні справи, які було закрито у 2004 році після доведення непричетності нашого партійця до порушень закону. Проте прокуратура міста «піднімає» документи трирічної давнини і знову поновлює звинувачення. Адже вони на можуть допустити, щоб у Єнакієвому, звідки родом Янукович, стояв намет з символікою опозиції! Та ще коли люди підходять, активно спілкуються з активістами, підтримують та дякують їм за мужню позицію. Звичайно ж, у влади здають нерви. І Віктора Кулішова тут же «запрошують» до прокуратури та пред'являють надумані обвинувачення.

28 квітня, м. Слов'янськ. Здійснено напад на агітаційний намет Блоку Юлії Тимошенко. Нападники облили намет бензином та підпалили, після чого швидко зникли з місця злочину. Намет стояв у центрі міста, однак жоден злочинець не був затриманий.

3 травня, м. Горлівка. Підпалено агітаційний намет БЮТ. Винних у злочині не затримано.

Попри численні звернення постраждалих, за вказаними фактами правоохоронними органами Донецької області на сьогодні не встановлено, не затримано та не покарано жодної особи, що причетна до вчинення злочинних нападів.

Апелюючи з телевізійних екранів до демократичних норм, резолюцій ПАРЄ, верховенства права, представники Партії регіонів та решти партій урядової коаліції, на місцевому рівні встановлюють жорстку диктатуру сили, вводять цензуру, нищать незалежні засоби масової інформації, запроваджують репресії проти керівників місцевих осередків опозиційних партій. В «кращих» традиціях сталінізму, владна коаліція намагається залякати представників опозиційних сил, позбавити їх можливості доносити свою позицію до громадян, а мешканцям сходу та півдня України взагалі заборонити мати альтернативне джерело інформації щодо ситуації в країні.

Системні порушення прав громадян на отримання об'єктивної інформації, заборона окремим політичним силам проводити свої акції, закриття доступу до засобів масової інформації свідчить про те, що Партія регіонів вже почала активну підготовку до проведення позачергових виборів, але перешкоджаючи праву громадян обирати вільно.

Враховуючи викладене, прошу:

- Раді національної безпеки й оборони розглянути відкритий лист на найближчому засіданні Ради та на підставі ст. 4 Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» розробити заходи політичного характеру відповідно до масштабу потенційних та реальних загроз національним інтересам України;

- Генеральному прокурору України та міністру внутрішніх справ України розглянути викладені у відкритому листі факти та здійснити невідкладні заходи щодо захисту прав громадян, передбачених статтею 36 Конституції України, зобов'язати органи внутрішніх справ порушити кримінальні справи та провести розслідування за фактами вчинених злочинів проти політичних прав громадян України.

Якщо ми хочемо бачити Україну демократичною державою, владі слід негайно зупинити системну агресію проти опозиційних політичних сил. Треба усвідомити, що утиски опозиції, позбавлення громадян права вільного вибору, переслідування інакомислення та політична цензура є найкоротшим шляхом до тоталітаризму і, як наслідок, міжнародної ізоляції держави.

Юлія Тимошенко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.