СБУ підозрює екс-керівника Укрспирту в організації ОЗУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.01.2018 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28295

Співробітники Служби безпеки України завершили операцію з локалізації та попередження протиправної діяльності організованого угруповання, очолюваного колишнім керівником корпорації Укрспирт.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Під час проведення контррозвідувальних заходів оперативники спецслужби встановили, що екс-чиновник створив організоване угруповання для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні. Учасники групи, зокрема, планували ліквідацію державних та громадських діячів.

Співробітниками СБ України встановлено, що зловмисники також готували замах на Міністра внутрішніх справ України із застосуванням вибухового пристрою.

Для організації замовних вбивств та насильницьких акцій організатор залучив до бойової групи формування осіб із досвідом участі у бойових діях, зокрема на сході України.

Другим напрямком «діяльності» угруповання був силовий перерозподіл сфер впливу в окремих галузях економіки нашої держави.

У рамках взаємодії із партнерськими спецслужбами організатор угруповання був затриманий на території Румунії. Під час спільної операції з військовою прокуратурою та Національною поліцією було затримано інших членів групи та проведено обшук за місцем їхнього перебування.

Тривають слідчо-оперативні дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.