Ознак підготовки повномасштабної агресії немає

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 26.01.2018 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28296

Росія не збирається йти мирним шляхом та намагатиметься тиснути на Україну шляхом “гри м’язами”, але наразі повномасштабної агресії з боку РФ не очікується.

Міністр оборони України Степан Полторак

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі каналу "112 Україна".

"Ми відслідковуємо ситуацію. Ми розуміємо місце розташування терористичних угруповань, а також військових формувань РФ на кордоні з Україною. Я не думаю, що в найближчий час ми маємо очікувати повномасштабну агресію Російської Федерації", - заявив він, відповідаючи на запитання, чи очікується ближчим часом поновлення активних бойових дій та повномасштабна агресія з боку РФ.

Глава МОУ також вказав на те, що після запровадження новорічно-різдвяного перемир’я значно зменшилася кількість ворожих обстрілів та втрат з українського боку.

Водночас Полторак наголосив, що Росія нарощує угрупування і на кордоні з Україною, і на території ОРДЛО, поновлює їх склад, продовжує постачання паливо-мастильних матеріалів.

"Росія не збирається йти мирним шляхом. Все одно Росія намагатиметься тиснути на Україну шляхом "гри м’язами" та нарощуванням угрупувань своїх військ", - заявив міністр оборони України.

"Дуже багато буде залежати від готовності ЗСУ до зміни обстановки", - додав Полторак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.