Бундесверу бракує екіпірування для завдань у зимових умовах

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 19.02.2018 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28357

У міністерстві оборони ФРН повідомили, що німецькі військовослужбовці до 2021 року частково обмежені у виконанні завдань НАТО в похідних умовах.

Бундесвер не зможе повноцінно брати участь у силах швидкого реагування НАТО "Вістря списа", оскільки німецькі солдати не оснащені в достатній кількості бронежилетами, зимовим обмундируванням і наметами. "Що стосується розміщення солдатів в похідних умовах, сухопутні війська обмежено дієздатні як мінімум до 2021 року", - йдеться в доповіді командування сухопутних сил міністерства оборони ФРН, витяги з якого в понеділок, 19 лютого, опублікувала німецька газета Rheinische Post.

Окрім нестачі у німецьких військових бронежилетів, наметів і зимового одягу, раніше повідомлялося, що для участі в місії НАТО солдатам з Бундесверу також бракує справних танків, вертольотів, підводних човнів та пристроїв нічного бачення. Тоді представник міністерства оборони ФРН визнав, що експлуатаційна готовність бундесверу є "загалом незадовільною".

Нагадаємо, що на початку 2019 року до Німеччини перейде командування над силами швидкого реагування НАТО. Про створення цього підрозділу у 2014 році оголосив тодішній генсек Альянсу Андерс Фог Расмуссен. Передбачалося, що його чисельність складатиме 3-5 тисяч військовослужбовців, готових приступити до виконання бойових завдань протягом двох-трьох днів. Роком пізніше новий глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на тлі конфлікту навколо України Альянс має намір збільшити склад підрозділу "Вістря списа", довівши його чисельність до 30-40 тисяч осіб.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.