НУ визначилася із пріоритетами

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.05.2007 17:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2838

Перший заступник голови Центрвиконкому ”Нашої України” Ігор Жданов, виступаючи на другому етапі п’ятого з’їзду партії, повідомив, що з метою доопрацювання та вдосконалення передвиборчої програм була створена робоча група з членів Ради партії, народних депутатів України, членів Центрвиконкому. Результатом роботи став проект програми, текст якої обговорили регіональні організації і Рада партії.

"Під час доопрацювання програми були враховані регіональні поправки. Ми отримала понад 100 пропозицій. Програма складається з семи пріоритетів, - повідомив Жданов. - Пріоритет перший - незалежність. У цій сфері ми завжди відстоюватимемо незалежність та унітарний розвиток держави і захищатимемо статус української мови як єдиної державної з гарантуванням вільного використання російської та мов і інших національностей.

Пріоритет другий - соціальна справедливість та подолання бідності. Ми беремо на себе конкретні зобов’язання, зокрема мінімальна пенсія найближчим часом зросте до 550 гривень і буде підвищуватись щоквартально. Ми ліквідуємо пенсійну зрівнялівку, а пільгові пенсії депутатам та міністрам будуть скасовані.

Також ми продовжимо соціальну політику, спрямовану на подолання демографічної кризи. І тому пропонуємо запровадити допомогу при народження другої дитини у розмірі 15 тисяч гривень, а третьої - 25 тисяч гривень.

Пріоритет третій - реформи заради добробуту. Ми створимо реальні гарантії недоторканості приватної власності, запровадимо повноцінний ринок землі та реалізуємо гасло Віктора Ющенко – податки будуть меншими, але їх платитимуть усі.

Пріоритет четвертий - закон і порядок. Він присвячений реформуванню судової гілки влади. Ми зобов’язуємося відмовитися від депутатської недоторканості народних депутатів України, не допустити політичної корупції в майбутньому парламенті.

Пріоритет п’ятий - освіта та культурний розвиток нації. У цій сфері ми виступаємо за розвиток української культури як рушія суспільного поступу.

Пріоритет шостий – професійна армія . У цій сфері ми гарантуємо, що до 2010 року буде сформовано професійну армію, військовослужбовці отримають гідну платню і надійні соціальні гарантії.

Пріоритет сьомий – європейський вибір. У цій царині нашою стратегічною метою є вступ до Європейського Союзу. Ми завершимо вступ України до СОТ. На наше переконання, вступ України до НАТО повністю відповідає національним інтересам".

З’їзд, черговий етап якого завершився сьогодні, вирішив обговорити Програму, враховуючи отримані зауваження, та остаточно затвердити її на наступному засіданні з’їзду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.