Кібервійна. Хакери викрали документи німецького МЗС

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 4.03.2018 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28406

Хакери, які здійснили атаку на сервери уряду Німеччини, викрали документи міністерства закордонних справ країни, які містили дані про Росію.

Хакери, які атакували сервери німецького уряду, вкрали певну кількість документів міністерства закордонних справ ФРН. Про це з посиланням на джерела в органах безпеки повідомляє в неділю, 4 березня, німецька газета Bild am Sonntag. Як зазначається, документи взяті з доповіді про Росію та Східну Європу. І оскільки кількість викрадених даних була незначною, то програма, що захищає комп’ютерні мережі, не спрацювала, зазначається у повідомленні.

Напередодні інша німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung з посиланням на власні джерела повідомляла, що проникнення до серверу німецького МЗС відбувалося через курси підвищення кваліфікації для німецьких дипломатів, які проводила Федеральна академія громадського управління - інститут, розташований неподалік від Кельна. Курси проходили у формі дистанційного навчання в інтернеті.

Нагадаємо, 28 лютого стало відомо, що хакери проникли в "Інформаційну мережу Берлін-Бонн" (IVBB), яка використовується відомством федерального канцлера Німеччини, федеральними міністерствами та службами безпеки, а також Бундестагом та Бундесратом. Сервери, на які здійснена атака, вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні. Керівник німецького МВС Томас де Мезьєр запевнив, що напад було ізольовано та взято під контроль.

Німецькі ЗМІ також з посиланням на джерела в органах безпеки повідомляли, що за хакерською атакою може стояти російська група Snake, яка також відома під назвами Turla або Uruburos й існує з 2005 року. За даними Федерального відомства із захисту конституції, група Snake має "дуже складне та високоякісне шкідливе програмне забезпечення", яке дозволяє проникати у мережі державних установ та компаній.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.