Кібервійна. Уряд Росії здійснює кібер-атаки на енергетичну та іншу інфраструктуру США

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 17.03.2018 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28446

Російський уряд здійснює масштабні скоординові кібер-атаки на енергетичний та ядерний сектори США, комерційні підприємства, водопостачальні станції, авіаційну інфраструктуру, об’єкти промислового виробництва.

До такого висновку прийшли спеціалісти Міністерства внутрішньої безпеки та Федерального Бюро Розслідувань.

Ця заява, у формі попередження, стала першим офіційним підтвердженням уряду, що ціллю російських хакерів є американська інфраструктура.

У спільній заяві йдеться, що «багатоступенева кампанія із вторгнення» триває з березня 2016 року. Спочатку хакери проникли у комп’ютерні системи невеличких компаній, пов’язаних з урядом, а згодом через них потрапили в індустріальні командні системи, які обслуговують критично важливу інфраструктуру.

Заява федеральних відомств була оприлюднена відразу після оголошення Адміністрацією президента Трампа про запровадження нових санкцій щодо Росії через її шкідливу кібер-активність. Зокрема, через застосування минулого року глобальної кібер-атаки "notPetya" та втручання у президентські вибори 2016 року.

У липні минулого року видання Bloomberg оприлюднило звіт, де йшлося, що російські хакери проникли у більш, ніж 10 електростанцій у семи американських штатах. Тепер джерело, знайоме із ходом слідства, повідомило, що з того часу масштаби агресивних кібер-атак значно зросли.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.