Європейці вірять у всесвітню єврейську змову

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.05.2007 11:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2845

Дослідження, проведене американською правозахисною організацією Anti-Defamation League (ADL) в п’яти європейських країнах, показало зростання антисемітських переконань.

В Європі зростає антисемітизм

"Велика кількість європейців дотримується класичних антисемітських переконань, прийнятих на початку 20-го століття, і вірить у теорію змови", сказано в прес-релізі організації.

Згідно з результатами дослідження, в якому брали участь 2 714 людини з Франції, Італії, Німеччини, Іспанії і Польщі, показало, що негативне ставлення до євреїв зросло в порівнянні з 2005-м роком. 39% відповідачів вважають, що "євреї мають дуже велику владу в діловому світі", тоді як 44% згодні з твердженням: "євреї контролюють фінансові ринки".

20% як і раніше вірять, що євреї винні у смерті Ісуса. Директор ADL Аврам Фоксман говорить, що організація вперше вирішила досліджувати зв’язок між критикою ізраїльської державної політики і зростанням антисемітизму.

Згідно з отриманими даними, європейці вважають, що євреї лояльніші до Ізраїлю, аніж до країн проживання.

25% зізналися, що на їх думку вплинули дії Ізраїлю, і 52% сказали, що їх відношення до євреїв погіршало через політику Ізраїлю.

Крім того, більшість учасників опитування з Іспанії і Польщі вважають, що американські євреї керують зовнішньою політикою США на Близькому Сході.

Фоксман вважає, що упереджене висвітлення в пресі палестино-ізраїльського конфлікту вносить внесок до формування антисемітських переконань.

Нагадаємо, найбільш негативний вплив на ситуацію в світі створюють Ізраїль та Іран, вважають мешканці 27 країн, серед яких проведено відповідне опитування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.