Скандал із Facebook. Цукерберга викликали до Європарламенту

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.03.2018 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28464

Президент Європейського парламенту Антоніо Таяні запросив засновника компанії Facebook Марка Цукерберга надати пояснення щодо ситуацію зі зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Про це Таяні написав у Twitter.

"Ми запросили Марка Цукерберга до Європейського парламенту. Facebook має пояснити перед представниками 500 мільйонів європейців, що особисті дані не використовуються для маніпулювання демократії", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Федеральна торговельна комісія (FTC) Сполучених Штатів Америки заявила про перевірку компанії Facebook Inc. щодо можливих порушень укладеної з відомством угоди про конфіденційність. FTC має намір з’ясувати, чи соцмережа дозволяла скандальній британській аналітичній компанії Cambridge Analytica отримувати персональні дані користувачів. Cambridge Analytica проводила аналіз даних понад 51 млн громадян, які є користувачами Facebook. Комісія підозрює, що використані дані могли призначатися для президентської кампанії в США 2016 року.

17 березня стало відомо про те, що фірма Cambridge Analitica, яка в період виборів президента США співпрацювала з Дональдом Трампом, незаконно отримала дані 50 млн користувачів Facebook. Ці дані використовувалися для з’ясування політичних уподобань виборців і показу їм політичної реклами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.