Парламент дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт нардепа Надії Савченко.

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.03.2018 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28466

Парламент сьогодні розглянув подання Генпрокуратури і дав згоду на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт народного депутата Надії Савченко.

За притянення до кримінальної відповідальності проголосував 291 нардеп, за затримання - 277, за арешт - 268.

Генеральний прокурор Юрій Луценко у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що Савченко особисто планувала теракт у ВР, фізичне знищення керівництва держави і захоплення влади шляхом держвного перевороту.

За словами Луценка, Савченко і Рубан вступили в контакт із командуванням військової частини ССО з метою схилити їх до порушення Присяги и здійснивши озброєний напад на парламент, уряд, Адміністрацію Президента, фізично знищити керівництво держави і захопити владу. Згідно подання, з цією метою, вони вступили в змову з окупаційною адміністрацією ОРДО звідки на територію України завезли зброю і боєприпаси, отримані з військових частин російської армії, розташованих в окупованому місті Горловка. Однак, офіцери ЗСУ не зрадили і після першої "бесіди" повідомили СБУ і подальшому всі їхні дії мали статус спецоперації.

Після отримання згоди парламенту у кулуарах ВР слідчий Служби безпеки повідомив Надії Савченко про підозру у підготовці теракту в місті Київ.

"Вручаю вам пам’ятку підозрюваної особи. Тут ваші права та обов’язки. Та склад злочину, у якому ви підозрюєтеся", - сказав слідчий .

Після цього він запропонував Савченко пройти з ним до управління СБУ у м. Києві для складання протоколу затримання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.