Кремль приготував відповідь США

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 29.03.2018 21:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28495

Росія видворить аналогічну кількість американських дипломатів у відповідь на висилку російських співробітників дипломатичних представництв.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров, передає "ТАСС".

"Заходи у відповідь щодо США включають висилку аналогічного числа дипломатів… Росія також закриває консульство США в Санкт-Петербурзі", - сказав він.

Відповідно до заяви Лаврова, Росія вишле 60 американських дипломатів.

"Росія хоче не тільки реагувати на заходи США і Великої Британії, але хоче встановити істину в справі Скрипаля", - зазначив міністр.

Як відомо, отруєних колишнього військового розвідника ГПУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними у центрі м.Солсбері 4 березня.

Слідство ведеться за статтею "замах на вбивство", хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

За даними британських експертів, речовина "Новичок", якою отруїли Скрипаля та його доньку, була розроблена та виготовлена у російському місті Шихани (Саратівська область), де розташована військова науково-дослідна установа РФ.

В РФ заявляли, що "Новичок" можна дістати у будь-якій країні колишнього СРСР, зокрема У Грузії та в Україні. Також в МЗС РФ заявили, що досліджень з розробки хімічних речовин з кодовою назвою "Новичок" у Росії чи Радянському Союзі ніколи не було.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства екс-шпигуна РФ, офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Країни ЄС вважають вкрай ймовірним, що відповідальна за отруєння Скрипаля - Росія.

Всього вже 28 країн приєдналися до видворення російських дипломатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.