Мороз хоче сидіти під куполом ще багато років. Без дострокових виборів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.05.2007 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2850

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз наполягає на тому, щоб вибори до парламент відбулися в 2011 році.

Про це Мороз заявив сьогодні в інтерн’ю журналістам, відповідаючи на питання, якою найбільш оптимальною є дата проведення виборів. "Я вже назвав цю дату і буду її відстоювати. Це приблизно березень 2011 року", - сказав спікер парламенту.

У іншому випадку, за його словами, необхідно внести зміни до Конституції України, які б надавали право парламентові самому приймати рішення про дострокові вибори. За його словами, ці зміни до Конституції завтра будуть обговорюватися представниками органів місцевого самоврядування на консультативно-дорадчій раді при голові Верховної Ради.

Крім того, Мороз вважає за необхідне, щоб Конституційний Суд дав свій висновок щодо норм Конституції згідно яким Президент може розпускати Верховну Раду.

Відповідаючи на питання, чи буде СПУ блокуватися з партією Регіонів на дострокових виборах, Мороз сказав: "Коли це буде, я вам скажу".

Віктор Ющенко і Віктор Янукович мають намір у середу, 16 травня, досягти домовленості про дату проведення дострокових парламентських виборів. Політичні експерти в цьому сумніваються.

У свою чергу координатор парламентської коаліції, лідер фракції партії Регіонів Раїса Богатирьова переконана, що на цьому тижні у Верховній Раді буде погоджений сценарій дій щодо проведення дострокових парламентських виборів в Україні.

Богатирьова також зазначає, що партія Регіонів готова йти на вибори в будь-який місяць.

Тим часом вона зазначила, що "на даний момент дата виборів принципово не погоджена".

Від “Аратти”: а тим часом, за даними поінформованих джерел, його колега по більшовицькій коаліції Петро Симоненко тишком збігав до Кремля, проконсультуватися у спонсорів. І таємно прибулого Симоненка прийняли на високому рівні.

Подейкують, що сам перший заступник глави російського уряду давав більшовицькому представникові настанови. Щодо блокування виборів.

Втім, й без поінформованих джерел очевидно, що більшовики та їхні московські “партнери” явно бояться українського народу, тобто виборців. І на те є причини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.