Балога, останнім часом, тільки й спростовує більшовицькі плітки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.05.2007 15:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2851

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога назвав безпідставними гіпотезами» заяви окремих політиків і публікації в засобах масової інформації про можливу зміну керівника Служби безпеки України.

«Нервово-емоційні словесні випади з коаліційного табору мають на меті внести розлад у роботу СБУ, вплинути на аполітичність і керованість оперативно-розшукової діяльності спецслужби, повідомляє прес-служба Президента.

Матеріали ж ЗМІ, в яких йдеться про близьку ротацію у керівному складі Служби, делікатно кажучи, необґрунтовані», – вказав В.Балога.

Він підкреслив, що Президент Віктор Ющенко на сьогодні не бачить необхідності в усуненні Валентина Наливайченка від керівництва СБУ. «Глава держави вважає, що Служба безпеки виконує покладені на неї завдання у тій мірі, наскільки це можливо відповідно до її організаційних, кадрових і оперативно-технічних можливостей. Валентин Олександрович керує спецслужбою як перший заступник Голови, з повним арсеналом обов’язків і повноважень. Президент регулярно приймає його звіти та доповіді, дає доручення, корегує поставлені цілі», – зазначив Балога.

Він висловив переконання, що після проведення позачергових парламентських виборів Президент запропонує новому депутатському корпусу кандидатуру на посаду Голови СБУ. «Як вже неодноразово говорив Президент, це буде професіонал, який зможе втілити реформи в спецслужбі і зосередить її роботу на пріоритетних державних інтересах. Однак принаймні до обрання нової Верховної Ради всі розмови про зміну керівництва СБУ слід сприймати як порожні балачки, вигідні лише їхнім авторам», – наголосив Глава Секретаріату Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.