Окрім «Джавелінів», незабаром Україна отримає і снайперські комплекси

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 6.04.2018 10:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28525

Американський сенатор Роберт Портман, під час візиту до України, порівняв Владіміра Путіна з північнокорейським диктатором, запевнив, що Сполучені Штати на боці України, і пообіцяв, на додачу до «Джавелінів», снайперські комплекси.

Президент України Петро Порошенко і американський сенатор Роберт Портман

Санкційний тиск на Росію. Міжнародні зусилля для розгортання місії ООН на Донбасі. Такі головні теми обговорювали на зустрічі в Києві президент Петро Порошенко та американський сенатор Роберт Портман. Республіканець Портман, великий друг України, співавтор антиросійських санкцій отримав з рук президента орден «За заслуги».

Серед його заслуг і те, що наполегливо лобіював перед американською адміністрацією надання Україні оборонної зброї.

Америка на боці України, вкотре запевнив українців сенатор. І хай нікого не вводить в оману інформація про можливі запросини Путіна в Білий дім, сказав Портман на зустрічі з пресою.

«Адміністрація США вважає, що треба підтримувати діалог з Росією. Між іншим, таку само думку має і стосовно Північної Кореї. Це зовсім не означає, що ми погоджуємося з Північною Кореєю бодай у чомусь. Не треба сприймати такі контакти як якусь послугу. Вони відбуваються радше в інтересах нашої країни, якій необхідно мати кращі стосунки із великою ядерною державою. Що б там не казали окремі медіа, адміністрація Трампа тримає чітку лінію у підтримці України. Зауважте, що саме ця адміністрація, а не попередня, надала Україні летальну зброю для захисту», - заявив Портман.

Як наголосив сенатор, окрім «Джавелінів», незабаром Україна отримає і снайперські комплекси.

«Вчора я побував на Донбасі, де досі гинуть українські солдати. Минулого місяця більшість втрат були спричинені, найвірогідніше, вогнем ворожих снайперів. І одне з недавніх рішень американських законодавців і адміністрації – надати снайперські комплекси українській армії. Щоб можна було відповідати на вогонь снайперів, які вбивають українських військових. Це один із конкретних прикладів, який доводить, що США стоять пліч-о-пліч із Україною».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.