Кібервійна. За кібернападом на урядові мережі ФРН стояла Росія

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 11.04.2018 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28538

У випадку скоєного кібернападу на комп’ютерні мережі уряду ФРН простежується саме російський слід, переконані у Відомстві з охорони конституції.

Експерти Федерального відомства з охорони конституції вважають, що за скоєнням кібернападів на комп’ютерні мережі німецького уряду стояла саме Росія. Про це в середу, 11 квітня, заявив у Берліні керівник відомства Ганс-Ґеорґ Маассен (Hans-Georg Maaßen). "Ми оцінюємо це як кібератаку російського походження", - заявив Маасен, слова якого цитує інформагенція Reuters.

Водночас керівник німецької спецслужби, що займається переважно контррозвідувальною діяльністю, наголосив, що у таких випадках не може бути 100-відсоткової точності під час встановлення справжнього винуватця кіберзлочину. Тож не можна виключати й того, що хакери мали намір створити враження, що справжній організатор кібератак походить з Росії. Попри це Маасен говорить про "високу ймовірність" щодо російського сліду в цьому кібернападі.

Так само голова спецслужби ще раз нагадав, що сама кібератака не завдала практично жодної шкоди. Факт скоєння цього кібернападу виявили в лютому поточного року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.