Завтра номенклатура місцевого самоврядування буде радитися із Януковичем під головуванням Мороза. Про конституційну реформу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.05.2007 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2854

Завтра, під головуванням голови Верховної Ради України Олександра Мороза в парламенті відбудеться розширене засідання консультативно-дорадчої ради з питань законодавчого забезпечення місцевого самоврядування і регіонального розвитку при голові парламенту.

Як повідомили в прес-службі Ради, у засіданні консультативно-дорадчої ради з порядком денним “Про другий етап політичної реформи і розвиток місцевого самоврядування” візьме участь прем’єр-міністр України Віктор Янукович.

Як очікується, в обговоренні візьмуть участь більше 200 представників органів місцевого самоврядування з регіонів.

Голова Верховної Ради сьогодні на пленарному засіданні назвав проведення консультативно-дорадчої ради за участі голів обласних рад і міських голів "дуже важливим заходом".

За словами спікера, предметом обговорення стане проект змін до Конституції України в частині місцевого самоврядування:

"Ми повинні зробити висновки, що ще потрібно зробити, щоб передати владу на місця, щоб влада була ефективною, щоб депутати місцевих рад і обрані ними виконавчі комітети розуміли, що вони відповідальні перед людьми й одержують інструменти для того, щоб йти назустріч потребам людей. Тоді не буде таких підстав для корупції, не буде порушення прав людини, і влада стане більш підконтрольною людям".

Законопроект також спрямований на зняття неузгодженості, що виникає сьогодні у взаєминах між галузями влади, додав Мороз.

Нагадаємо, зустріч Президента з робочою групою з проблем дострокових виборів, як очікується, відбудеться у сьогодні у другій половині дня, повідомив заступник лідера БЮТ Олександр Турчинов. Бютівець також зазначив, що сьогодні можлива зустріч Президента і прем’єра.

У Секретаріаті Президента вважають можливим голосування по погодженому в рамках робочої групи пакетові документів на завтрашньому засіданні Верховної Ради. Водночас, Комуністична партія заявляє про стагнацію переговорного процесу.

Координатор парламентської коаліції, лідер фракції партії Регіонів Раїса Богатирьова переконана, що на цьому тижні в Раді буде погоджений сценарій дій щодо проведення дострокових парламентських виборів.

Віктор Ющенко і Віктор Янукович мають намір до завтра, досягти домовленості про дату проведення дострокових парламентських виборів. Політичні експерти в цьому сумніваються.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.