МО РФ пояснило, чому ППО росіян не пошкодило жодної ракети США і союзників

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.04.2018 11:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28553

Жодна з крилатих ракет, які запустили США і їх союзники, не потрапила в зону відповідальності сил протиповітряної оборони угруповання РФ в Сирії.

Зенітний гарматно-ракетний комплекс ППО РФ «Панцирь-С»

Про це йдеться в повідомленні Міноборони РФ, передає Інтерфакс.

"Жодна з випущених США і їх союзниками крилатих ракет в зону відповідальності підрозділів російських ППО, що прикривають об’єкти в Тартусі і Хмеймімі, не входила", - сказано в повідомленні.

Російська військова операція в Сирії проводиться з 30 вересня 2015 року. Російські літаки і вертольоти, базуються на аеродромі Хмеймім. У Росії також є військово-морська база в Тартусі.

Офіційно повідомлялося, що два дивізіони системи ППО великої дальності С-400 "Тріумф" прикривають російські бази в Хмеймімі і Тартусі.

Також повідомлялося, що російські об’єкти в Сирії прикриті зенітними ракетно-гарматними комплексами "Панцир-С1".

На постійній основі в Середземному морі діє російська ескадра. В її складі є кораблі, оснащені крилатими ракетами великої дальності "Калібр".

При цьому, як повідомлялося, напередодні удару коаліції на чолі з США, російські військові кораблі покинули сирійський порт Тартус.

Згідно з заявою МО РФ ППО Сирії перехопили усі 12 крилатих ракет, які було випущено по військовому аеродрому Думейр під Дамаском.

Раніше там заявили, що в ході удару США, Британії та Франції по цілях у Сирії було випущено понад 100 ракет, "більшість з яких вдалося перехопити".

"Сирійський військовий аеродром Думейр, дислокований на сході від Дамаска, було атаковано 12 крилатими ракетами. Засобами ППО збройних сил Сирії усі крилаті ракети було перехоплено", - заявили в Міноборони РФ.

При цьому для відбиття удару було задіяно "сирійські засоби ППО С-125, С-200, "Бук" і "Квадрат", які було вироблено понад 30 років тому в СРСР", заявили у Міноборони РФ.

В ніч на 14 квітня США, Франція і Великобританія завдали ударів у Хомсі у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб.

Аагентство Reuters з посиланням на Міноборони Великої Британії повідомляло, що крилаті ракети були застосовані проти військового об’єкта у 15 милях на захід від Хомса, який, як вважають, є місцем виробництва елементів хімічної зброї.

За даними сирійського державного телебачення, внаслідок авіаударів біля Хомсу поранень зазнали троє цивільних осіб.

За матеріалами "Української правди"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.