Майор Мельниченко знову потрапив у історію

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.05.2007 17:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2856

Співробітники Служби безпеки України перешкодили співробітникам Державної прикордонної служби затримати колишнього майора президентської охорони Миколу Мельниченка в аеропорту “Бориспіль”.

Про це повідомив адвокат Мельниченка Павло Сичов.

За його словами, в аеропорту співробітники Держприкордонслужби за наказом керівництва спробували затримати Мельниченао під час перетину кордону.

Згідно з наказом, Мельиіченка треба було затримати і обшукати.

Унаслідок дій офіцерів СБУ, які охороняють Мельниченка, затримання не відбулося, і він відбув до сім’ї в США.

Адвокат Мельниченка розцінює такі дії як спробу тиску на свідка і залякування.

Мельниченко з приводу інциденту заявив, що по прильоту до України 21 травня звернеться в Генеральну прокуратуру і до Президента Віктора Ющенка з вимогою розслідувати це зухвале порушення його прав і дати політичну оцінку діям керівника Держприкордонслужби Миколи Литвина.

У повідомленні наголошується, що Литвин - брат Володимира Литвина, що був главою Адміністрації Президента Леоніда Кучми.

При цьому як керівник Держприкордонслужби Литвин входить до складу Ради національної безпеки і оборони і підкоряється Президентові.

Нагадується, що Мельниченко проходить як важливий свідок у справі, в якій Володимир Литвин звинувачується у підбурюванні Кучми до злочину, а в 2002 році парламентська слідча комісія одноголосно визнала його винним у смерті журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомлялося, раніше Мельниченко просив Генпрокуратуру забезпечити його захист як свідка в справі про вбивство Гонгадзе.

Розгляд справи про виконавців вбивства Гонгадзе Апеляційний суд Києва почав 9 січня.

У вбивстві журналіста звинувачуються 3 колишніх співробітники Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС Валерій Костенко, Микола Протасов і Олександр Попович.

Ще один обвинувачений - колишній керівник згаданого департаменту МВС Олексій Пукач - знаходиться в розшуку.

Раніше Генпрокуратура заявила, що до суду передана тільки перша частина справи, що стосується тільки виконавців вбивства.

Друга частина справи стосується встановлення замовників і організаторів цього злочину.

Зараз судовий процес повністю утаємничено від громадян України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.