Секретаріат Президента завертатиметься у ГПУ на газету Ахметова. За провокацію

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.05.2007 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2857

Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова відзначає, що надавати правову оцінку подіям, пов'язаним з отруєнням Президента України Віктора Ющенка та розслідуванням кримінальної справи за даним фактом, має лише слідчий, який здійснює досудове слідство, та прокурор.

Що стосується інтерв'ю пана Сацюка газеті «Сєгодня», то слід зазначити, що він мав би повідомити відомі йому факти не на шпальтах друкованих засобів масової інформації, а слідчому прокуратури.

Дії Президента спрямовані на ефективне розкриття та розслідування цього злочину. Глава держави виконав усі обов'язки, які покладені кримінально-процесуальним законодавством на потерпілого. Президент неодноразово демонстрував своє прагнення встановити обставини цієї справи, які серйозно зашкодили його здоров'ю. Він постійно співпрацює зі слідчими органами, надає слідству всю необхідну допомогу.

Водночас В. Ющенко у своїх публічних висловлюваннях неодноразово заявляв, що очікує встановлення істини винятково правовим шляхом. Відтак Секретаріат Президента у зв'язку зі статтею в газеті «Сєгодня» переконаний, що органи прокуратури мають розглянути матеріал, опублікований в газеті, та встановити, чи не є це спробою тиску на слідство, оскільки існують усі підстави вважати, що автор інтерв'ю переслідував мету не допомогти слідству, а навпаки відволікти увагу від пошуку об'єктивної істини.

Насамкінець, відзначає прес-секретар, уже неодноразово впродовж останнього часу чиняться спроби нав'язати слідству надумані версії щодо розкриття злочину. Що ж до газети «Сєгодня», то подібна публікація є не першим випадком, коли це видання дозволяє собі такі упереджені висловлювання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.