Запрацювала система протидії антиукраїнському мовленню у прифронтовій зоні

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.04.2018 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28571

Президент Петро Порошенко в Ситуаційному центрі провів нараду щодо інформаційної безпеки держави та протидії російській пропаганді, під час якої дав старт роботи Системи протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення Антитерористичної операції.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Президент повідомив, що РНБОУ за активної участі Міністерства інформаційної політики, Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, Національної ради телебачення і радіомовлення, СБУ розробила і реалізувала систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО.

«Ми захистимо українців від «інформаційної отрути», яка приходить до нас з Російської Федерації», - заявив Порошенко та наголосив на важливості сьогоднішнього рішення Верховної Ради «у захисті територіальної цілісності в релігійному і конфесійному сенсі» (Звернення до Вселенського Патріарха щодо надання Томосу на автокефалії Українській Православні Церкві – Ред.).

"Вітаю вас із початком ефективного функціонування системи протидії антиукраїнського мовлення в зоні АТО. Впевнений в тому, що сьогодні це значна віха, значний прогрес у захисті України від факторів російської гібридної агресії і дуже дякую всім за роботу", сказав Президент.

Система комплексної протидії російській інформаційній агресії в зоні проведення Антитерористичної операції блокує аналогові та цифрові телевізійні сигнали більше 40 каналів російського і проросійського телебачення на території проведення АТО. Вона спрямована на протидію інформаційної експансії та поширенню пропаганди Росії на території АТО і дозволяє захистити громадян України, які проживають більш ніж у 150 населених пунктах на лінії розмежування.

Президент доручив забезпечити надійний захист як системи протидії антиукраїнському мовленню з зоні проведення АТО, так і захист українських передавачів, які забезпечують мовлення на тимчасово окуповану територію.

Глава держави подякував усім, хто був причетний до створення та роботи цієї системи та наголосив, що мова йде не лише про систему протидії російському антиукраїнському мовленню. «Мова йде про те, щоб донести сигнал українських засобів масової інформації, які сьогодні можуть вважатися щепленням проти російської пропаганди», - зауважив Президент. Він додав: «І допомога, в тому числі іноземних партнерів, які передали нам передавачі не менш важлива, ніж передача нам летальної зброї, бо це також є ключовою системою захисту суверенітету України від гібридної агресії».

«Ми не можемо бути тут безтурботними, не можемо не підготувати відповідну реакцію з боку Української держави на ті загрози і виклики, які ми сьогодні бачимо. В першу чергу, на сьогоднішній день ця отрута діє з території окупованої, зі Сходу нашої країни для того, щоб забезпечити донесення пропагандистських російських месседжей тим громадянам України, які живуть недалеко від лінії зіткнення - на території Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької областей», - наголосив Президент. За його словами, розповсюджуються ці сигнали через радіопередавачі, які стоять саме вздовж лінії зіткнення.

Глава держави повідомив, що планує найближчим часом відвідати Донецьку і Луганську області. «Хочу сказати, що я особисто перевірю якість трансляції сигналів українських мовників в зоні проведення АТО», - сказав Президент.

Президент також доручив Секретареві Ради національної безпеки і оборони Олександру Турчинову опрацювати питання розміщення подібних систем протидії не лише у зоні АТО, а й у місцях підвищеної небезпеки таких загроз.

«Щоб ми розглянули можливість застосування відповідних технологій систем протидії антиукраїнському мовленню не лише вздовж українсько-російського кордону, а й вздовж неконтрольованої ділянки українсько-молдовського кордону на ділянках Придністров’я», - сказав він.

«Там теж є можливість організації інформаційної диверсії в Одеській області і стабільність і спокій в Одеській області є для нас також пріоритетним завданням. Тому прохання уточнити завдання, які отримає ДССЗЗІ і вийти на узгоджену програму найближчим часом», - додав Петро Порошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.