Ситуація на фронті: російські війська почали спроби штурмових дій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.05.2018 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28607

Від початку операції об’єднаних сил обстановка в районі виконання бойових завдань залишалась напруженою. Найбільшу активність противник проявляв на Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Про це повідомив на брифінгу начальник штабу – перший заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Валерій Залужний, передає прес-центр штабу ООС.

В районі Авдіївки ворог не полишає намірів оволодіти важливими об’єктами промзони, для цього використовує штурмові дії та вогонь з забороненої мінськими домовленостями зброї. Противник 11 разів відкривав вогонь по околицям Авдіївки. Тричі застосував міномети.

Не спокійною залишається обстановка в районі Мар’їнки та Красногорівки. Де з метою здійснення провокацій наших підрозділів противник застосував вогонь снайперів. Один з наших бійців був поранений. Його стан задовільний

На Маріупольському напрямку, морські піхотинці на протязі доби відбивали атаки ворога в районах населених пунктів Водяне, Широкине, Павлополь, Піщевик де противник намагається ближче просунутись в напрямку Маріуполя й розширити можливості щодо обстрілів міста. Вогонь з мінометів вівся по населеним пунктам Лебединське та Талаківка. Жертв серед мирних жителів немає.

Неспокійно було й на Луганщині, де ворог систематичним вогнем,в тому числі із забороненої зброї намагався відтіснити наших захисників з зайнятих позицій в районі Світлодарська. Під час боїв, які не припинялися майже цілий день, двоє наших захисників було поранено.

Всього за минулу добу ворог здійснив 44 обстріли наших позицій. Тричі вдавався до штурмових дій.6 разів застосовував заборонену зброю. В результаті боїв, троє наших захисників поранено. Всім їм надано кваліфіковану допомогу й евакуйовано до військових шпиталів. Наразі їх життю нічого не загрожує.

За даними розвідки втрати противника за перший день операції склали 5 поранених.

Разом з тим, повідомляємо, що зранку 30 квітня покінчив життя самогубством один військовослужбовець. Попередньою причиною самогубства стало нерозділене кохання. На місці працювала слідча група національної поліції. Триває розслідування. Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого. Й ще раз наголошуємо, що найдорожче, що є в людини- це її життя.Командування об’єднаних сил проведе детальне розслідування, його результати будуть оприлюднені.

У відповідності до раніш досягнутих домовленостей продовжуються відновлювальні роботи на Донецікій фільтрувальній станції. Підрозділи Збройних Сил чітко дотримуються зобов’язань щодо припинення вогню для забезпечення безпеки вказаних робіт

Органами Національної поліції вживаються заходи щодо розкриття злочинів та недопущення ускладнення оперативної обстановки.

Контрольні пункти вїзду виїзду працювали в штатному режимі. Всього за добу на територїю України через лінію розмежування пропущено понад 11000 осіб та понад 1800 транспортних засобів. Відмовлено в пропуску 18 особам, в тому числі 3 особам через недійсність документів.

Завдяки зусиллям підрозділів об’єднаних сил за минулу добу було супроводжено 21 колона з гуманітарною допомогою для жителів Донбасу, у тому числі було доставлено продуктові набори та медикаменти.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції об’єднаних сил залишається контрольованою без ознак до ускладнення.

Заплановані заходи виконуються встановленим порядком.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.