Полторак повідомив, коли Javelin поставлять на озброєння ЗСУ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 1.05.2018 19:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28609

Міністр оборони Степан Полторак повідомив, що 2 травня Збройні сили України розпочнуть працювати з протитанковими ракетними комплексами Javelin.

Про це глава оборонного відомства 30 квітня написав на своїй сторінці в Facebook.

"Це рішення (про передачу Javelin – Ред.) дало нам можливість приступити від теоретичної до практичної підготовки наших розрахунків Javelin, які розпочнуться 2 травня на базі навчальних центрів Збройних сил України і дадуть нам можливість створити потужний протитанковий резерв", – наголосив він.

Глава Міноборони також подякував президенту України Петру Порошенку за "титанічні зусилля" для отримання комплексів та президенту США Дональду Трампу за позитивне рішення, яке "дозволило суттєво підвищити обороноздатність України".

Як повідомлялося 30 квітня, Сполучені Штати Америки підтвердили інформацію про доставку в Україну протитанкових ракетних комплексів Javelin. Згодом президент України Петро Порошенко також підтвердив, що в Україну доставили Javelin.

Раніше стало відомо, що сенатор США Роберт Портман повідомив, що крім Javelin, Вашингтон надасть Збройним силам України снайперські комплекси.

Нагадаємо, 2 березня Державний департамент США схвалив пропонований продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin на суму 47 мільйонів доларів. Агентство зі співпраці в галузі оборонної безпеки заявило, що уряд України запросив купівлю у США 210 ракет і 37 пускових установок. В угоду будуть включені навчання, технічна допомога, транспорт та інші аспекти логістики.

Раніше спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомив, що постачання протитанкових ракетних комплексів Javelin Україні є лише частиною військової допомоги Вашингтона, але "йдеться про набагато більше".

12 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення $350 млн для надання безпекової допомоги Україні. З-поміж іншого, документ санкціонує надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру та суттєво розширює параметри підтримки з боку Сполучених Штатів у безпековій та оборонній сферах. Уже 21 грудня Державний департамент США схвалив рішення про затвердження постачання в Україну летальної зброї, зокрема, снайперських систем, на загальну суму $45 млн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.