Командувач ООС пояснив, чим операція відрізняється від АТО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.05.2018 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28611

Операція Об’єднаних сил, яка розпочалась 30 квітня, відрізняється від Антитерористичної операції тим, що це військова операція зі стабілізації ситуації на Донбасі та його соціального відродження.

Глава ВЦА Павло Жебрівський і командувач ООС Сергій Наєв.

Про це у середу, 2 травня, в м. Краматорськ, під час брифінгу з нагоди початку операції Об’єднаних сил заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає прес-центр ООС.

«Напередодні багато питань від громадськості і журналістів надходило щодо суті цієї операції та її відмінності від Антитерористичної операції. Доповідаю. Головна відмінність у тому, що операція Об’єднаних сил – це військова операція», - сказав він.

За словами командувача, в межах операції Об’єднаних сил відбуватиметься виконання поставленого Державою завдання зі стабілізації ситуації на Донбасі, його соціального відродження. Задля вирішення найбільш болючих питань і досягнення основної цілі операції, завдання реалізовуватимуться в тісній взаємодії з керівниками Донецької і Луганської військово-цивільних адміністрацій, а також з іншими складовими сектору безпеки та оборони України.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, командування Об’єднаних сил виходить з того, що наразі окупували частину території України, де-факто, російські окупаційні війська, а не лише так звані ДНР та ЛНР, які на офіційному рівні в Україні було визнано терористичними організаціями.

“Насправді, 1-й та 2-й армійські корпуси, створені у так званих ДНР та ЛНР, є, так би мовити, “класичними” російськими підрозділами, сформованими за штатами та статутами російських Збройних Сил. Вони підпорядковані і перебувають під контролем командування Південного військового округу Російської Федерації. Обидва корпуси входять до складу 8-ї російської армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, грошове утримання та продовольство. Всі посади – від командира роти і вище – у цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами… Тож, ми маємо справу з російською агресією. Це чітко визначено у Законі України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, - зазначив він.

Нагадаємо, відповідно до Закону України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях” та наказу Верховного Головнокомандувача ЗС України з 30 квітня розпочалася операція Об’єднаних сил.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.