Ситуація на фронті: кількість обстрілів з боку 1-го і 2-го АК ЗС РФ дещо зменшилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.05.2018 20:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28615

Упродовж минулої доби, 2 травня, активні бойові дії тривали переважно на Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Противник також продовжував провокації шляхом ведення систематичних обстрілів наших позицій в районах населених пунктів Водяне, Троїцьке, Мар’їнка, Зайцеве, Опитне.

У тому числі ворог 22 рази застосовував артилерію та міномети.

В результаті ведення оборонних дій, троє наших захисників було поранено. Наразі їх життю нічого не загрожує.

Підрозділи Об’єднаних сил дають адекватну відповідь та не допускають просування противника в глибину наших позицій.

Було своєчасно подавлено ворожі вогневі засоби, вдало проведено контр-снайперські заходи. За даними розвідки втрати противника склали 4 чоловіка пораненими та одного загиблого.

Окрім того, у відповідності до вчорашнього повідомлення, командування об’єднаних сил з’ясувало обставини зникнення одного з військовослужбовців в районі населеного пункту Широкине. Стало відомо:

- військовослужбовець самостійно залишив бойову позицію;

-скориставшись обстрілом сусіднього взводного опорного пункту російсько-терористичними військами, зник з поля зору товаришів та перетнув лінію зіткнення;

- причиною самовільного залишення підрозділу стали борги в декілька десятків тисяч гривень.

За даними розвідки спецслужби російсько-терористичних військ на даний час проводять «підготовку» та примушують даного військовослужбовця до публічного інтерв’ю, з метою дискредитації Об’єднаних сил та бригади морської піхоти.

Командування Об’єднаних сил наголошує на незворотності покарання.

Об’єднані сили виконують бойові завдання лише у відповідності до законодавства України та норм Міжнародного гуманітарного права.

Підрозділи військово-цивільного співробітництва об’єднаних сил минулої доби, надали допомогу мешканцям селища Троїцьке, що на Луганщині, які постраждали від зухвалого артилерійського обстрілу російсько-окупаційних військ. Військові забезпечили безпеку роботи ремонтних бригад. Відновлено повітряні лінії електропостачання більш ніж в двадцяти домогосподарствах.

Контрольні пункти вїзду-виїзду працювали в штатному режимі. Всього за добу на територію України через лінію розмежування пропущено понад 15000 осіб та близько 2000 транспортних засобів. Відмовлено в пропуску 19 особам.

Органами Національної поліції вживаються заходи щодо розкриття злочинів та недопущення ускладнення оперативної обстановки.

Крім того, 2 травня, мешканці Слав’янська та військовослужбовці авіаційної групи "Краматорськ" вшанували пам’ять загиблих вертолітників 16 окремої бригади армійської авіації, які віддали свої життя за свободу і незалежність України чотири роки тому.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції об’єднаних сил залишається контрольованою, без ознак до ускладнення.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.