Росія постійно і наполегливо блокує розширення місії ОБСЄ на окупованій частині кордону

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.05.2018 21:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28618

Підтримуючи продовження мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк», Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке розчарування з приводу того, що Росія залишається єдиною в ОБСЄ, хто наполегливо блокує розширення мандату Місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей України.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Обговорення під час 1184-го засідання Постійної ради ОБСЄ 3 травня 2018 року, на якому було схвалено згадане рішення, показало ізольованість Росії у небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні. Такі дії Російської Федерації свідчать про її намір продовжувати постачання зброї, боєприпасів та військового обладнання, регулярних військ, найманців з метою підтримки терористичної діяльності на території України. У цьому зв’язку, приєднавшись до консенсусу щодо рішення, делегація України в ОБСЄ виголосила відповідну інтерпретуючу заяву.

Закликаємо Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов’язань в рамках Мінських домовленостей, зокрема виконання Росією положень п.4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо забезпечення постійного моніторингу і верифікації з боку ОБСЄ на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з Росією, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.