У Львові викрили найбільший за останні роки відстійник крадених автомобілів

Автор/джерело -  © HTH



Дата публiкацiї - 16.05.2007 04:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2863

Близько сотні престижних іномарок виявили під час пошукових заходів у селі Городиславичах Пустомитівського району.

Однак у водіїв, чиї машини викрадено, знахідка оптимізму не викликала. Дехто з них переконаний – правоохоронці прикривають автомафію. А Львівщина й надалі посідає третє місце за кількістю автокрадіжок після Києва та Дніпропетровська.

Відстійник виявили даїшники на території занедбаного фермерського господарства. Більшість автівок розібрана, без номерних знаків. Усі машини - престижні іномарки.

Власника незаконного автомайданчику затримали. Якими були схеми злочинців, правоохоронці поки що лише припускають.

Денис Харчук, в. о. керівника ЦГЗ ГУ МВС в області:
«Зараз є декілька версій. Схоже за все, що підбиті автомобілі, які не підлягали ремонту, які там на місці розкомплектовувалися і переварювалися номера агрегатів. Ну, і друге – це коли викрадені автомобілі повністю розкомплектовувалися на запчастини».

Однак, незважаючи на успіхи, міліціянтам важко повернути довіру постраждалих. У Валентини Антонюк викрали новеньку «Шкоду Октавію» 10 вересня 2006-го. А за кілька днів син постраждалої отримав пропозицію.

Юрій Березовський, син постраждалої:
«Через три дні до нас зателефонував працівник райвідділу і запропонував за 7 із половиною тисяч доларів викупити машину».

Родина викуповувати власну машину відмовилася. Розслідування триває вже 8 місяців, а пані Валентина й далі ходить пішки.

За цей час, скаржиться, міліцянти не знайшли автомобіля і не подбали про те, щоб покарати злочинців.

Валентина Антонюк, власниця викраденого автомобіля:
«Розслідування не ведеться, бо є зацікавлені особи як у погонах, так і бандити. І мають пряму зацікавленість розвалити кримінальну справу».

Львівська автомафія – організована не гірше за силову структуру, - ділиться досвідом кримінальний журналіст Омар Узарашвілі. У ній є свої розвідники, зв’язківці, бомбардувальники.

Однак головною складовою їхнього успіху, каже репортер, є співпраця з перевертнями в погонах.

Омар Узарашвілі, журналіст-криміналіст:
«Повернення за винагороду переважно іде через посередників-правоохоронців. По-друге, і з митниками - дуже багато дорогих іномарок от зараз от виявляють на західних переходах регіональної митниці».

Виявлення відстійника автомобілів – ознака того, що не всі правоохоронці співпрацюють зі злодіями, - каже журналіст. Однак цього замало, щоб знищити автомафію.

На його думку, в Україні мають бути поважні страхові компанії, які проводили б незалежне розслідування автокрадіжок. Окрім того, треба узаконити інститут приватних детективів, які конкурували б із міліцією.

Автомобіль – не голка у копиці сіна. Але у павутині тіньових стосунків людей у погонах і злодіїв його набагато важче віднайти. Навіть тим міліціянтам, які хочуть сміливо дивитися у вічі тим, кого вони покликані оберігати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.