Директора “Сармата” з ганьбою вигнали з компанії

Автор/джерело -  © “Укррудпром”



Дата публiкацiї - 16.05.2007 05:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2865

Власники ЗАТ “Сармат” не хочуть продовжувати контракт з нинішнім гендиректором групи Сергієм Калініним.

Гендиректор “Сармату” вирушає “на Дніпро”

Про це повідомив високопоставлений чиновник в Донецькій облдержадміністрації.

За його словами, це пов'язано з тим, що керівникові не вдалося досягти запланованої частки на ринку. “Плани були наполеонівські, але донецьке пиво не захотіли пити в інших областях. Львів'яни і донецьке пиво - це фантастичне поєднання. І із столичним ринком у них були проблеми”, - пояснив причину звільнення гендиректора чиновник.

Дійсно, коли в 2005 Сергій Калінін очолив компанію “Сармат”, він обіцяв збільшити частку компанії на українському пивному ринку з 13,2% в 2004 році до 14,5-15% в 2005 році, а до 2007 року - до 16,5-17%. Проте за результатами 2006 року частка “Сармата” склала всього 10%. Калінін пояснював такі провальні показники стратегією групи “Сармат”, “орієнтованою на якісне зростання, не просто літр ради літра, а порівнюючи можливості компанії з економічною доцільністю”.

Прес-секретар пивоварної компанії Нателла Кацадзе не змогла ні підтвердити, ні спростувати інформацію про відхід гендиректора.

Група “Сармат” є одним з чотирьох найбільших виробників пива в Україні, об'єднуючи чотири пивоварні заводи: ЗАТ “Сармат”, ВАТ “Луганський пивоварний завод”, ВАТ “Пивобезалкогольний комбінат “Крим”, ЗАТ “Фірма “Полтавпиво”, а також підприємство із виробництва солоду ЗАТ “Дніпропетровський пивоварний завод “Дніпро”. Оборот компанії в 2006 році, як і в 2005, склав близько 630 мільйонів гривень. У літровому виразі в 2006 році компанія продала 25,8 млн. дав пиво, що на 10% менше, ніж в попередньому році.

Власником 99% акцій ЗАТ “Сармат” є компанія донецького бізнесмена Ріната Ахметова, який керуєє ЗАТ “Систем Кепітал Менеджмент”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.