У Харкові сталося отруєння школярів

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 22.05.2018 14:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28681

У школі №3 в Харкові 30 дітей звернулися по медичну допомогу зі скаргами на слабкість та утруднене дихання, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"На даний момент за медичною допомогою звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню №1. Стан госпіталізованих - середньої тяжкості. Серед симптомів – слабкість та утруднене дихання, а також бліда шкіра. Причини нездужання зараз з’ясовують. Діти забезпечені всіма необхідними медикаментами", - повідомила в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан.

За її інформацією, на даний момент у школі чергують 4 машини екстреної допомоги, також на місце прибули медпрацівники міської поліклініки №12, які проводять профілактичний огляд учнів.

За даними "Громадського Харків", у школі розпилили перцевий спрей.

Як повідомлялося раніше, це вже не перший випадок отруєння дітей у школах упродовж останнього часу. Так, 21 травня у Миколаєві евакуювали 400 дітей із школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітнього закладу, з них двоє у реанімації.

8 травня під час шкільної лінійки у Черкасах стався випадок отруєння: загалом було госпіталізовано 58 людей (54 дитини і 4 дорослих). Усього на заході перебувало 424 учні та 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапило 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Наразі причин отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.

Вранці 8 травня на шкільній лінійці у новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам’яті і примирення, одразу стало зле майже двом десяткам учнів. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.