Усіх дітей, які зазнали отруєння в школах Харкова і Миколаєва, виписали з лікарень

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.05.2018 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28684

Усіх постраждалих дітей, які отруїлись газом у Харкові та Миколаєві, виписали з лікарень, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

За даними МОЗ, усі діти почуваються добре.

«Четверо дітей у Миколаєві за бажанням батьків перебувають на обстеженні з приводу супутніх захворювань. Ці захворювання ніяким чином не пов’язані з розпиленням невідомої речовини», – зазначається у повідомленні.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що у школі № 3 в Харкові 22 травня розпилили балончик з невідомою речовиною. За даними поліції, 37 дітей звернулися зі скаргами на слабкість і утруднене дихання, 26 з них госпіталізовані до лікарні.

Поліцейські з’ясували, що в приміщенні школи невстановлені особи розпилили невідому речовину. Правоохоронці за цим фактом кримінальне провадження за статтею «хуліганство» Кримінального кодексу України.

21 травня рятувальники інформували, що в школі в Заводському районі Миколаєва розпилили невідомий аерозоль із різким запахом. З приміщення евакуювали близько 400 учнів та працівників школи. 40 школярів шпиталізували.

Міністерство освіти і науки через випадки отруєнь школярів рекомендує посилити охорону і заходи безпеки в усіх закладах освіти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.