Суддя так поспішав на зустріч із регіональним нардепом, що врізався у дерево. І - ніякого тиску на правосуддя

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.05.2007 16:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2871

Сьогодні вранці в Донецьку в результаті дорожньо-транспортної пригоди одержав травми суддя Кіровського районного суду міста Іван Подолянчук.

Як відомо, Кіровський районний суд ухвалив рішення про припинення дії Указів Президента України про звільнення суддів Конституційного Суду Сюзанни Станік і Валерія Пшеничного.

Як повідомив голова Кіровського райсуду Анатолій Левада, сьогодні вранці, коли суддя Подолянчук їхав на роботу, його автомобіль "Ниву" підрізала машина без номерів. В результаті ДТП суддя дістав травми.

За словами Левади, зараз Подолянчук проходить медичне обстеження в 24-й міській лікарні з приводу одержаних травм.

"Він скаржиться, що болить голова і груди, тому що при ДТП був удар", - сказав Левада.

Левада також повідомив, що він одразу ж зателефонував до міліції, і на місце ДТП виїхала слідча група.

Наразі стан судді Кировського районного суду Донецька Івана Подолянчука, задовільний. Як повідомляє прес-служба обласного ДАІ, він пройшов обстеження в лікарні.

Як відзначили в обласному ДАІ, поки немає чіткої картини що трапилося, "не ясний сам характер аварії, в результаті якої суддя, що їхав на "Ниві", врізався в дерево".

На місці працює оперативно-слідча група, справа передана до прокуратури.

В той же час нардеп від партії Регіонів Юрій Мірошніченко сьогодні мав зустрітися з суддею Подолянчуком. Офіційний сайт ПР повідомляє, що депутат сьогодні вранці прибув до Кировского районного суду м. Донецька з метою прояснити ситуацію на місці у зв`язку з тим, що співробітники Кировского райсуду вчора, 15 травня, протягом цілого дня піддавалися тиску з боку Секретаріату Президента в особі заступника глави Секретаріату Ігоря Пукшина.

За словами Юрія Мірошніченко, 9:30 він приїхав в Кировский райсуд міста Донецька і попросив зустрічі з суддею Іваном Подолянчуком. Проте зустріч не відбулася: голова суду повідомив, що його колега сьогодні вранці по дорозі на роботу потрапив в ДПТ.

Від “Аратти”: Дуже дивне ДТП, чи не так? Суддя поспішає на зустріч із “дружнім” нардепом і потрапляє у дерево. Із якого дива? Цікаво, а чи зафіксовано у встановленому порядку факт “телефонного тиску” заступника глави Секретаріату? Чи це - тільки слова? Як і слова, що Мірошниченко прибув “прояснити ситуацію на місці”. А може була інша мета, взнавши про яку, суддя втратив керування автівкою?

Ми, звичайно довіряємо слідству, але... при тому добре пам'ятаємо Вередюка. Пам'ятаєте, на якого в Донецьку вішали вбивство журналіста Александрова?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.