У Львові запрацювала нова мережа зв’язку 3G

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 16.05.2007 17:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2872

Сьогодні, 16 травня, у Львові відбувся комерційний запуск мережі зв’язку третього покоління (3G) PEOPLEnet, побудованої компанією “Телесистеми України”.

Як повідомив директор з маркетингу й продаж компанії "Телесистеми України" Оксана Ферчук, технологія 3G, яку сьогодні використовує мережа PEOPLEnet, дозволяє забезпечити не лише якісний голосовий зв'язок, але й якісний швидкісний Інтернет, повідомляє ZAXID.NET .

"Прогрес на місці не стоїть. Люди звикли в одному місці отримувати стаціонарний зв'язок, в іншому - мобільний, ще в іншому Інтернет. Наша пропозиція - усе це разом, при чому високої якості та з поміркованими тарифами", - повідомила О.Ферчук.

За її словами, швидкісний Інтернет усе-таки є "родзинкою" пропозиції. "Ми пропонуємо Інтернет без прив’язки до дротів. Середня швидкість – 400 кілобіт за секунду, а плата – від 4 до 10 копійок за 1 Мбайт інформації, – прокоментувала О.Ферчук. – Це дуже поміркований тариф порівняно із мобільними операторами, які пропонують платити 3-5 грн за мегабайт інформації".

Генеральний директор компанії "Телесистеми України" Віталій Ворожбит пояснив, що за принцип формування тарифів взято відхід від прихованих сплат.

"Тарифи розумні і не містять прихованих плат, – зазначив Ворожбит – Для голосового зв’язку враховувалося скільки людина говорить у місяць. І за цей об’єм послуг плата приблизно така ж, як у інших мобільних операторів. Що ж до Інтернету, то тут ми орієнтувалися на провайдерів, а не на операторів мобільного зв’язку. Відтак наші тарифи не лише порівнювані, але в багатьох випадках конкурентні із тими, що пропонують провайдери".

Щодо готовності мережі у Львові, то В.Ворожбит заявив: "На сьогодні у Львові працює 21 станція. Я вважаю, що цього достатньо для забезпечення якісного зв’язку навіть у специфічних місцях, наприклад напівпідвальних приміщеннях. Що мережа готова, показали двотижневі тестування".

Довiдка:

Мережа PEOPLEnet з лютого 2007 року працює у Києві, Дніпропетровську, Одесі. У березні був підключений Харків. Сьогодні - Львів. Також до кінця травня 3G зв‘язком можна буде користуватися у Сімферополі, у червні - Донецьку, Макіївці, Кривому Розі, Запоріжжі. Охоплення усіх областей цим видом мобільного зв’язку компанія "Телесистеми України" планує завершити до кінця 2007 року.

PEOPLEnet - пропонує послуги доступу до мережі 3G на основі стандарту CDMA-2000.


3G включає наступні стандарти:

UMTS (або W-CDMA)
Стандарт використовується у Європі та Японії. Загальна кількість мереж W-CDMA на середину 2006 року досягла 102. В Україні ліцензію на впровадження UMTS отримав "Укртелеком". Також тестують мережу "Київстар", UMC (МТС) та Life:)

CDMA-2000
Мережі цього стандарту Були вперше розгорнуті у Азії (Корея). Стандарт, також, активно розвивається у США.

Основною відмінністю цих стандартів від найбільш поширеного стандарту другого покоління GSM є можливість більш високошвидкісної передачі даних, що забезпечує якісний доступ до мережі Інтернет та надання різноманітних послуг по доставці контенту.

Мережі цього покоління забезпечують в тестових умовах обмін інформацією зі швидкістю до 144 кбіт/с для абонентів з високою мобільністю (швидкість руху до 120 км/год), 384 кбіт/с для абонентів з низькою мобільністю (швидкість до 3 км/год) та 2048 кбіт/с при внутрішньоофісному стаціонарному використанні.

Порівняння рівней якості послуг при різних швидкостях передачі даних в різних мережах стільникового зв`язку.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.