США: ОБСЄ має нові докази порушень Мінських домовленостей Росією

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 16.06.2018 15:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28749

Зафіксовано нові факти порушень Мінських домовленостей збройними силами Російської Федерації.

Гаррі Каміан

"Росія продовжує порушувати зобов’язання в рамках Мінських домовленостей", - наголошується в повідомленні представництва США при ОБСЄ у Facebook.

США привернули уваги до звіту Спеціальної спостережної місії ОБСЄ, де вказується, що спостерігачі зафіксували вироблену в Росії зброю, яка «не є частиною арсеналу України, розміщену керованими Росією силами на Донбасі».

В своєму зверненні до Постійної ради ОБСЄ, тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан наголосив, що ескалація бойових дій біля Донецької фільтраційної станції, призвела до тимчасового припинення її роботи минулого тижня, і зриву водопостачання для більш 350 000 людей.

«Свідчень зменшення насильства минулого тижня не було: спостерігачі зафіксували 780 випадків порушень режиму припинення вогню поряд з Фільтраційною станцією; цього тижня, ця кількість зросла до 1 270. Як керовані Росією агресори, так і захисники України зобов’язані захищати станцію та її співробітників», - наголошується в заяві.

Окремо, в своєму повідомленні у Twitter співголова Європейської ради з міжнародних відносин Карл Більдт наголосив на тому, що насильство не припиняється на Донбасі попри початок Чемпіонату світу з футболу, що проводиться в Росії.

«Перший день Чемпіонату світу-2018 був вчора (в четвер). Звіти говорять, що 14 осіб було вбито під час бойових дій на окупованих частинах України в той же день. Також багато важкої зброї», - йдеться в повідомленні Більдта.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.