Ситуація на фронті: епіцентр активності 1-го АК перемістився під Маріуполь

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.06.2018 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28761

Упродовж минулої доби, 19 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська 26 разів порушували режим припинення вогню, з них 3 рази застосовували заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

На Луганщині, у цілому обстановка стабілізувалася майже у всій смузі. Противник один раз вдався до провокацій в районі населеного пункту Троїцьке відкривши вогонь з гранатометів.

На Горлівському напрямку противник відкривав вогонь по захисниках Південного та Новгородського із застосуванням великокаліберних кулеметів. Під час обстрілу одного нашого військовослужбовця було легко поранено.

Окупанти вкотре вдалися до обстрілу житлових будинків населеного пункту Південне.

На Донецькому напрямку активних дій противника не відмічено. В районі Авдіївки, з метою здійснення провокацій поблизу Донецької фільтрувальної станції противник вів вогонь зі снайперської зброї з ринку «Господарочка», який знаходиться поблизу ДФС. Об’єднані сили дотримуються взятих зобов’язань та забезпечили безпечні роботи на цьому важливому об’єкті. Разом з цим одного військовослужбовця Об’єднаних сил в районі Донецької фільтрувальної станції було поранено.

У вечірній час відмічено застосування противником озброєння БМП-2, стрілецької зброї на підступах до Мар’їнки. Для примушення ворога до припинення вогню Об’єднані сили залучали вогневі засоби, які не заборонені Мінськими домовленостями.

Двічі відмічено застосування противником мінометів в районі населених пунктів Старогнатівка та Чермалик. Додатково у вечірній час по захисниках Старогнатівки ворог відкрив вогонь з БМП-2. Характер та інтенсивність ведення вогню свідчить про наміри противника спровокувати Об’єднані сили на вогонь у відповідь. Разом з тим провокація противника залишилася поза увагою. Втрат серед наших захисників немає.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку, де противник в районах населених пунктів Павлопіль, Талаківка, Водяне, Лебединське та Широкіне застосовував артилерію, міномети та стрілецьку зброю.

Під вогнем артилерії та мінометів перебували підрозділи, що обороняються в районі Талаківки. Для подавлення вогневих засобів окупантів залучалися чергові сили та засоби. В районі Водяного одного нашого військовослужбовця було поранено.

За даними розвідки, минулої доби, трьох окупантів було поранено. Інші втрати противника уточнюються.

Упродовж поточної доби, 20 червня, загострення обстановки уздовж лінії зіткнення не спостерігалося. Інтенсивність бойових дій зменшилась, противник вдавався до провокаційних обстрілів лише стрілецькою зброєю. Втрат серед наших військ немає.

Противник 6 разів намагався застосовувати безпілотні літальні апарати російського виробництва типу «Орлан-10» для розвідки наших об’єктів уздовж лінії зіткнення на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. Засобами протиповітряної оборони Об’єднаних сил БПЛА були вчасно виявлені та підрозділами РЕБ не допущено перетинання лінії зіткнення безпілотників противника.

Ситуація на лінії зіткнення повністю контролюється Об’єднаними силами. Підрозділи, що перебувають на передових позиціях готові до виконання бойових завдань.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Вчора, 19 червня, поблизу Маріуполя військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали місцеву мешканку за підозрою у співпраці з незаконними збройними формуваннями. За результатами перевірки співробітниками Національної поліції, яким передано затриману, ії чекатиме покарання згідно чинного законодавства України.

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі.
За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 23 тисяч осіб та близько 6 тисяч транспортних засобів. 23 особам за різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.
Минулої доби військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу від волонтерів малозабезпеченим мешканцям населених пунктів Миронівський, Бахмутського району та Бердянське, що у Волноваському районі.

Командування Об’єднаних сил спільно з військово-цивільними адміністраціями продовжують реалізацію стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога схід». Благодійна допомога від французько-української асоціації доставлено до медичних і соціальних закладів Луганської та Донецької областей.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.