У Мінську таки домовилися про “хлібне” перемир’я

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 27.06.2018 19:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28775

Тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про встановлення режиму тиші з 1 липня.

Про це повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook за результатами засідання в Мінську.

“У зв’язку з початком жнив Тристороння контактна група за участі представників ОРДЛО підтверджує повну відданість сторін конфлікту всеохоплюючому, сталому та безстроковому режиму припинення вогню починаючи з 1 липня 2018 року за київським часом”, - написала вона.

Водночас Оліфер зазначила, що задля того, аби цей режим перемир’я запрацював по-справжньому, необхідне виконання безпекового блоку питань Мінських угод. На думку української сторони, має йтися про забезпечення повного, постійного та всеохоплюючого припинення застосування зброї за моніторингу та верифікації СММ ОБСЄ і надання гарантій безпеки, насамперед, з боку РФ; повернення НЗФ ОРДЛО до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014; моніторинг та верифікація районів, що мають бути вільними від тяжкого озброєння та військової техніки і розташовані в межах н.п. Кальміуське, Новоазовськ, Саханка, Кумачово; забезпечення відведення важких озброєнь, а також танків, артилерії, мінометів НЗФ ОРДЛО у відповідності з Мінськими угодами; постійний моніторинг СММ ОБСЄ території вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, створення зон безпеки у районах, що знаходяться поруч з українсько-російським кордоном; постійний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України, як це передбачено мандатом Місії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.