Країни НАТО погодилися збільшити військові витрати

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.07.2018 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28793

Країни-члени НАТО погодилися збільшити витрати на оборону до двох відсотків ВВП, заявив президент США Дональд Трамп 12 липня в Брюсселі.

На уточнювальне запитання, чи дійсно він погрожував країнам Північноатлантичного союзу виходом з НАТО, Трамп сказав, що зобов’язання США перед союзом залишаються в силі.

Він додав, що за кілька років союзники НАТО витрачатимуть на оборону додаткові 33 мільярди доларів.

На саміті НАТО в Брюсселі після різких висловлювань президента США Дональда Трампа відбулася незапланована зустріч за зачиненими дверима.

Після неї президент США заявив, що альянс нині є «дуже об’єднаним, дуже сильним».

Джерела Reuters зазначають, що Трамп не погрожував виходом із Північноатлантичного союзу, але різко критикував союзників за те, що, на його думку, вони недоплачують до загального бюджету, і вимагав збільшити витрати на оборону.

На початку дводенного саміту НАТО 11 липня Трамп заявив, що Німеччина укладає угоди про газопровід «Північний потік-2» з Росією вартістю в «мільярди доларів» і при цьому очікує, що Сполучені Штати «захистять її від Росії».

Він вкотре наголосив на необхідності збільшення витрат на оборону з боку країн-членів НАТО і, зокрема, Німеччини. За словами Трампа, такі витрати мають підвищитися «миттєво», а не за кілька років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.