Російські чекісти затримали 148 суден. які йшли у Маріуполь і Бердянськ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.07.2018 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28803

16 липня 2018 року під головуванням заступника Міністра інфраструктури Юрія Лавренюка відбулась нарада щодо обговорення питань, пов’язаних із діями Російської Федерації щодо огляду, затримок та арешту суден, які прямують з/до українських портів через Керченську протоку.

Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

У нараді взяли участь представники Міністерства закордонних справ, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Представництва Президента України в АР Крим, Державної служби з безпеки на транспорті, АМПУ, Морської пошуково-рятувальної служби, Фонду «Майдан Закордонних Справ» та інші.

Лавренюк наголосив на тому, що з кожним днем кількість затриманих для огляду суден зростає і на сьогоднішній день становить вже 148 одиниць.

«Кожен день АМПУ фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, які прямують з/до портів Маріуполь та Бердянськ. Всі дані передаються Міністерством інфраструктури до МЗС. Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, які працюють в Бердянському та Маріупольському портах, адміністрацій портів та народних депутатів стосовно безпідставного збільшення кількості затримок суден. Так далі не може продовжуватись. Необхідно в найкоротший термін сформувати єдину позицію стосовно подальших дій України у відповідь на незаконні дії Російської Федерації», - наголосив Юрій Лавренюк.

За результатами наради учасники напрацювали план дій та ухвалили низку спільних рішень у відповідь на дії РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.