У Росії святкуватимуть окупацію Криму

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.07.2018 21:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28829

Держдума РФ прийняла в остаточній редакції закон, яким встановила нову пам’ятну дату Росії – День прийняття Криму до складу Російської імперії.

Про це повідомляє сайт Держдуми.

Відзначається, що, на думку авторів законопроекту, встановлення нової пам’ятної дати Росії "підтверджує безперервність перебування півострова Крим і міста Севастополя в складі Російської держави".

"19 квітня запропоновано встановити в Росії Днем прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії (1783 рік). У цей день імператриця Катерина II підписала Найвищий Маніфест про прийняття даних територій до складу Російської держави", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поправки вносила група депутатів, обраних від Криму, а також члени Ради Федерації.

"Закон дозволить привернути увагу до доленосного для Росії вирішення – прийняття 19 квітня 1783 року Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії, місця і ролі в цій видатній події Великої імператриці Катерини II і буде свідчити про історичну обґрунтованість та правомірність референдуму про возз’єднання Криму з Росією", - йдеться в пояснювальній записці.

Як відомо, 18 березня 2014 року Путін підписав договір про здачу Криму зі своїми маріонетками.

Базою для "договору" назвали результати так званого "вільного і добровільного" загальнокримського "референдуму" 16 березня.

У 2017 році президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що ЄС ніколи не визнає російську анексію Криму.

18 березня, в четверту річницю анексії Криму, на півострові відбулися так звані "вибори" президента РФ.

Європейський Союз заявив, що не визнає проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові.

Верховна Рада визнала "вибори" нелегітимними.

У зв’язку з незаконними виборами президента РФ у окупованому Криму ООН нагадала про резолюції Генасамблеї, які підтримують територіальну цілісність України.

Від "Аратти": абсурдність спроб путінського режиму виправдати агресію проти України і окупацію Криму набуває, м’яко кажучи, хворобливих форм. Що означає законодавче посилання на колонізацію територій, яка відбулася кілька століть тому? Що, Росія юридично визнана правонаступницею Російської імперії? Насамперед, на сьогодні - це приклад правового нігілізму і черговий виклик системі сучасних міжнародно-правових відносин. Якщо де-факто світова спільнота мовчки проковтне цей, вочевидь, далеко не внутрішній прецедент РФ, то завтра, за аналогією, Італія може заявити претензії на території, які колись належали Римській імперії, Турція - Османській імперії, Китай - на територію Сибіру і Далекого Сходу тощо. Претензії, як привід легітимного застосування воєної сили проти будь-якої суверенної держави. Цей прецедент однозначно вказує на те, що апетити Кремля зростають від безкарності. Ніхто не може гарантувати, що завтра, використовуючи прецедент Криму, у Москві не зазіхнуть на країни Балтії, Польщу, Фінляндію, які також були "приєднані" до складу Російської імперії. Інакше кажучи, всі путінські балачки про "неохідність діалогу і поваги інтересів РФ" насправді проста пропагандистська "локшина" яка прикриває справжні агресивні наміри авторитарного режиму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.