Лавров знайшов причину, щоб не збирати «нормандської четвірки»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.07.2018 19:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28849

Саміт лідерів країн «нормандської четвірки» проводити недоцільно до виконання домовленостей про розведення сил на Донбасі, заявив міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров.

«Поки така суто конкретна домовленість перших осіб держав «нормандської четвірки» про три конкретні населені пункти (де сторони мають розвести озброєння – ред.) не буде виконана, проводити черговий саміт буде не дуже добре для репутації «нормандського формату». Не кажучи вже про те, що в політичній сфері така елементарна річ, як відома багатьом «формула Штайнмайера» не може бути покладена на папір вже два з половиною роки», – заявив Лавров під час освітнього форуму «Територія сенсів».

21 вересня 2016 року в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській.

У жовтні того ж року під час зустрічі лідерів країн «нормандського формату», до якого входять Україна, Німеччина, Франція та Росія, сторони домовилися, зокрема, про дотримання режиму розведення військової техніки.

Розведення сил біля Станиці Луганської зривалося кілька разів. Українська влада наполягає, що цей процес може відбутися «за умови дотримання режиму тиші».

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року. Росія неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.