Костенко виключає силове рішення СНБО

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.05.2007 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2885

Лідер УНП переконаний, що Президент діятиме виключно у межах законодавства, не порушуючи прав учасників політичного процесу. Разом із тим, буде знайдено рішення як припинити деструктивну діяльність СПУ та КПУ.

„Малоймовірно, що РНБОУ на засіданні в п’ятницю прийме рішення по запровадженню „силового сценарію для розв’язання політичної кризи”, -- заявив один із лідерів блоку „Рух-Українська Правиця”, лідер Української народної партії Юрій Костенко.

Скоріш за все, „буде запропоновано сценарій проведення дострокових виборів з урахуванням ситуації в державі, де посилився тиск зовнішніх сил”, вважає лідер УНП.

Служба безпеки України „має більше інформації про наміри сил, які смикають за нитки КПУ та СПУ, ніж пересічні громадяни України”, вважає Юрій Костенко.

На його думку, заклики „лівих” щодо „перегляду Конституції та відмови від дострокових виборів посилюють розкол влади та ведуть до розколу суспільства, послаблюючи Україну”. В той же час, „відповідальність за такі дії нестимуть не КПУ та СПУ, а перші лідери держави – президент та прем’єр”, нагадує Юрій Костенко.

Позиція СБУ, яка на засіданні РНБОУ „має дати фаховий прогноз розвитку подій в державі в разі подальшої конфронтації з подачі зовнішніх сил”, позитивно вплине на врегулювання „політичної кризи та послабить напругу між президентом та прем’єром”, -- вважає лідер УНП.

Між тим, комуністи разом із соціалістами все більше й більше радикалізуються. Як повідомлялося раніше, сьогодні на зборах нардепів-більшовиків комуністи пропонували вчинити обшук у Секретаріаті Президента. Вони також планують проведення загальноукраїнського страйку на підтримку себе, та акції із перекриття руху на транспортних магістралях України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.