НБУ надав коментар щодо ситуації на валютному ринку

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.07.2018 19:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28855

НБУ компенсуватиме різкі курсові коливання інтервенціями на валюному ринку.

Курсові коливання, які ми спостерігаємо другий тиждень, спричинені низкою чинників. Зокрема, це активне проведення компаніями операцій з перерахування дивідендів за кордон (з початку липня з цією метою було куплено майже 300 млн дол. США) та вихід нерезидентами з ОВДП (з початку липня обсяг ОВДП в портфелях нерезидентів скоротився майже на 1,3 млрд грн).

На курсову динаміку минулого тижня також впливали значні обсяги повернення ПДВ наприкінці місяця, що значно зменшує обсяг вільного продажу валюти, а також збільшення попиту на готівкову валюту, зокрема зі сторони тіньового аграрного сектору у зв’язку з початком сезону.

З метою згладжування валютних коливань, НБУ неодноразово виходив з валютними інтервенціями - з початку минулого тижня на ринку було продано 148 млн дол. США. Зокрема, сьогодні НБУ оголосив аукціон з продажу 50 млн дол. США, у ході якого було отримано заявок на купівлю на суму 46,7 млн дол. США. За результатами аукціону НБУ продав 28,1 млн дол. США за ціною відсікання 26.86 грн/дол.

З початку липня НБУ купив на міжбанківському валютному ринку 99 млн дол. США та продав 163 млн. дол. США. Таким чином, чистий продаж валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку в липні становив близько 64 млн дол. США

Національний банк продовжує уважно слідкувати за станом валютного ринку, і в разі необхідності готовий і надалі згладжувати надмірні коливання шляхом проведення інтервенцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.