Збори нардепів можуть усе - навіть суддю звільнити. Під базікання про законність

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.05.2007 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2886

Нелегітимна Верховна Рада України зборами нардепів-більшовиків звільнила Ігоря Гаврилюка з посади судді Феодосійського міського суду Автономної республіки Крим.

Як відомо, вчора, 16 травня, Вища рада юстиції України прийняла рішення внести до Верховної Ради подання про звільнення Гаврилюка , який скасував рішення судді Феодосійського суду Олександра Коваленка про призупинення указу Президента від 2 квітня про розпуск Верховної Ради.

Як повідомив народний депутат п’ятого скликання Володимир Шкляр, “суддю Гаврилюка не викликали на вчорашнє засідання ВРЮ, однак секція ВРЮ з підготовки подань про призначення та звільнення суддів винесла відповідне рішення й дала, фактичною, згоду на звільнення Гаврилюка”.

“Сьогодні в 11 годин ранку відбулося засідання парламентського комітету з питань правосуддя, який очолює усім відомий “підрахуй” Ківалов і членом якого я є, - розповів Шкляр, - на засіданні навіть не була взята до уваги телеграма Гаврилюка, який перебуває на лікарняному і за саном здоров`я не зміг приїхати до Києва”.

Депутат також звернув увагу не та, що “проект постанови про звільнення Гаврилюка був зареєстрований в парламенті ще до розгляду цього питання на комітеті. Тобто, була розроблена чітка схема розправи над Гаврилюком, яка сьогодні й була реалізована”.

“Я переконаний, що суддя Гаврилюк уже звернувся до суду і у встановленому законом порядку буде поновлений на своїй посаді, а сьогоднішня постанова ВР в частині його звільнення буде призупинена”, - заявив також Володимир Шкляр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.