Голова Конституційного Суду пішов з посади. За власним бажанням

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.05.2007 17:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2888

Сьогодні відбулося засідання Конституційного Суду України, на якому прийнято рішення звільнити Івана Домбровського з посади голови Конституційного Суду України за власним бажанням.

Як повідомила прес-служба КС, обов’язки голови КС покладено на заступника голови Конституційного Суду Валерія Пшеничного.

Як повідомлялося раніше, Президент Віктор ЮЩЕНКО своїми Указами від 30 квітня, 1 і 10 травня звільнив з посад суддів Конституційного Суду України у зв`язку з порушенням присяги Сюзанну Станік, Валерія Пшеничного і Володимира Іващенка.

15 травня заступник глави Секретаріату Президента України Ігор Пушкін підтвердив наявність судової постанови Кіровського райсуду Донецька, якою була припинена дія указів Президента про звільнення Станік і Пшеничного, зазначивши при цьому незаконність даного рішення.

16 травня Донецький апеляційний адміністративний суд припинив виконання судової постанови Кіровського райсуду щодо Указів Президента про звільнення суддів КС Станік і Пшеничного.

Того ж дня Пушкін на брифінгу заявив, що рішення Конституційного Суду, у прийнятті яких братимуть участь Станік та Пшеничний, будуть незаконними.

Від “Аратти”: у нормальному демократичному суспільстві суддя і священник - люди, які своїм життям є прикладом чеснот для інших громадян.

Як бачимо, судді Станік та Пшеничний навряд чи можуть претендувати на зразок моралі й честі для суспільства. Більш всього вони схожі на типових совітських чиновників від соціалістичного правосуддя. Бо за будь-що у будь-який спосіб намагаються повернутися на свої посади. Посади, які вочевидь, задовольняють їхні особисті владні амбіції. І так само, очевидно, що їм наплювати на суспільсво, на авторитет того ж правосуддя.

Як і їхнім захисникам - нардепам-більшовикам. Тут проглядається абсолютна єдність у меті: влада за будь-яку ціну. Влада не як відповідальність перед суспільством, а як інструмент задоволення свого хворобливого его.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.