Україна вирішила проблему виробництва боєприпасів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.08.2018 17:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28881

Президент Петро Порошенко заявляє, що Україні вдалося налагодити виробництво боєприпасів і нині підприємства «Укроборонпрому» готові до серійного випуску тих видів, які донедавна були дефіцитними.

«Я вітаю з тим, що ми не просто провели випробування, не просто випробування продемонстрували високу якість роботи цих колективів, які сьогодні беруть участь у нашому святі. Але ми сьогодні готові вже, щоб найближчим часом поставити виробництво найдефіцитніших боєприпасів на серійний потік», - сказав Глава держави на відкритті виробничої лінії з виготовлення артилерійських снарядів великих калібрів на ДАХК «Артем», повідомила прес-служба Президента України.

Петро Порошенко також зазначив, що перші випробування були проведені лише в першому кварталі цього року і вже нині мова йде про серійне виробництво. «Я хочу привітати український народ – випробування пройшли успішно», - сказав він.

Президент також нагадав, що питання відновлення та налагодження виробництва таких боєприпасів постало після агресії Росії проти України та захоплення окупантами заводу у Луганську.

«Хтось хотів поставити Україну на коліна, бо з-за кордону нам боєприпаси не продавали, а луганський завод був захоплений, обладнання вирізано, вивезено до Російської Федерації, розкрадено, розграблено і зірвано. Оце таке ставлення окупантів», - зазначив Глава держави.

«Перед Україною, перед Президентом, перед Урядом, перед Міністерством оборони, Міністерством економіки, перед Радою національної безпеки і оборони постало завдання - відновити виробництво боєприпасів. Хоча що там відновити – зробити більш сучасним, більш точним, більш ефективним, збільшити бойові потужності Збройних Сил України», - наголосив він.

Порошенко привітав всіх з успішним виконанням цього завдання. «Хочу з цим привітати наших працівників оборонної промисловості, армію. Бо при розробці воєнного бюджету ми заклали необхідні кошти для того, щоб забезпечити закупівлю і своєчасне фінансування оборонної промисловості, чого ніколи не було раніше», - підкреслив Президент.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.